Kako napraviti savršene krofne kod kuće? Recepti za besprekorno testo

U svetu slatkiša, krofne zauzimaju posebno mesto.

Njihova meka tekstura i bogat ukus čine ih omiljenim izborom za mnoge, a priprema domaćih krofni može biti pravo uživanje.

Kako napraviti savršene krofne kod kuće je pitanje koje često postavljaju ljubitelji slatkiša. U ovom vodiču otkrićete sve tajne pripreme, od osnovnih namirnica do trikova za dobivanje savršenog testa.

Krofne su ne samo ukusne, već i veoma svestrane. Mogu se puniti raznim kremama, džemovima ili čokoladom, a mogu se i prelivati glazurom, što ih čini idealnim za svaki događaj, slatki sto ili jednostavno kao slatki užitak tokom dana.

U nastavku ćemo se detaljno pozabaviti osnovnim sastojcima koji su vam potrebni, kao i samim procesom pripreme.

Sigurno će vam se svideti domaće krofne recept, a vi ćete impresionirati svoje najmilije neodoljivim slatkišima.

Zašto su domaće krofne bolje od kupovnih?

Domaće krofne su ukusnije, zdravije i možete ih prilagoditi nadevom po sopstvenom ukusu.
Domaće krofne su ukusnije, zdravije i možete ih prilagoditi nadevom po sopstvenom ukusu.

Domaće krofne nude neuporedivo bogatiji ukus u odnosu na one kupljene.

Kada koristite sveže, prirodne sastojke bez konzervansa, dobijate ne samo zdraviji obrok, već i ukusne krofne kod kuće koje oduševljavaju vašu porodicu i prijatelje.

Prilagodljivost domaćih krofni omogućava vam da ih filujete kako želite, kao što su čokolada, voće ili džem.

Recept za krofne

Vreme Pripreme 1 hour 30 minutes
Course: Dessert
Cuisine: American
Kalorije: 283

Sastojci
  

  • 500 g glatkog brašna
  • 250 ml mleka mlakog
  • 2 jaja
  • 1 kesica suvog kvasca 7 g
  • 60 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 50 g putera istopljenog
  • Prstohvat soli
  • Rendana korica jednog limuna opciono
  • Ulje za prženje oko 500 ml
  • Šećer u prahu za posipanje
  • Džem eurokrem ili fil po želji

Method
 

  1. U manjoj činiji pomešajte mlako mleko, kašiku šećera i kvasac. Ostavite 10 minuta da se aktivira (dok ne zapeni).
    U posudi pomešajte šećer, mleko i kvasac pa čekajte da se aktivira kvasac
  2. U velikoj činiji pomešajte brašno, preostali šećer, vanilin šećer, rendanu koricu limuna i prstohvat soli. Dodajte jaja, otopljeni puter i aktivirani kvasac. Zamesite glatko i mekano testo (ručnom varjačom ili mikserom) i ostavite sat vremena da naraste.
    Pomešajte sve sastojke i zamesite glatko, mekano testo.
  3. Kada testo naraste, premesite ga blago i razvaljajte na pobrašnjenoj površini na debljinu oko 1.5 cm. Čašom ili modlom vadite krofne.
    Premesite testo, razvucite ga, pa čašom vadite krofne.
  4. U dubljoj šerpi zagrejte ulje. Pržite krofne u serijama, sa svake strane dok ne dobiju zlatnu boju. Vadite ih na papirni ubrus da se ocede.
    Premesite testo, razvucite ga, pa čašom vadite krofne.
  5. Po želji ih punite džemom ili kremom pomoću šprica. Pospite šećerom u prahu i poslužite tople ili ohlađene.

Video

Zaključak

Domaće krofne nisu samo poslastica, već i pravo kulinarsko zadovoljstvo koje možete podeliti sa porodicom i prijateljima.

Njihova mekoća, bogat ukus i mogućnost prilagođavanja nadeva čine ih neodoljivim izborom za svaku priliku.

Prateći ovaj jednostavan recept, uz malo strpljenja i ljubavi, lako ćete napraviti krofne koje će svi obožavati. Probajte jednom – i verovatno više nikada nećete kupiti gotove!